مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیامد‌های بودجه ۱۴۰۰ روی بورس | عرضه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سهام دولت با بورس چه می‌کند؟

  • کد خبر: ۵۴۲۴۲
  • ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۱
پیامد‌های بودجه ۱۴۰۰ روی بورس | عرضه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سهام دولت با بورس چه می‌کند؟
بودجه سال ۱۴۰۰ با خوش‌بینی زیادی تدوین شده. هم خوشبینی درباره روابط دیپلماتیک و از سرگیری فروش نفت و رونق بورس و عرضه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق در بازار سهام. اما عرضه این اوراق چه تاثیری بر بازار سهام دارد؟
به گزارش شهرآرانیوز، کسری بودجه سال ۹۹ حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بوده و بازار سهام نقش پررنگی در تامین کسری بودجه در شرایط تحریم ایفا کرد. بر اساس بودجه سال ۱۴۰۰ دولت قصد دارد حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از دارایی‌های خود را تحت عنوان اوراق در بازار سهام عرضه کند و این موضوع نمایانگر نقش پررنگ بازار سهام در تامین کسری بودجه دولت در سال ۱۴۰۰ است، اما عرضه این اوراق چه تاثیری بر بورس دارد؟

حسین شیبانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تاثیر لایحه بودجه ۱۴۰۰ بر بازار سهام گفت: دولت قصد دارد حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از دارایی‌های خود را در بازار سهام عرضه کند که با این تفاسیر می‌توان انتظار افزایش جزئی نرخ بهره را داشت، زیرا اوراق عرضه شده توسط دولت باید جذابیت داشته باشند، البته اگر تورم کاهش پیدا کند احتمال افزایش نرخ بهره کمتر می‌شود. افزایش نرخ بهره تاثیر زیادی بر بازار سهام ندارد و ممکن است جو هیجانی ایجاد کند و بازار سهام به صورت مقطعی واکنش منفی نشان دهد، اما تاثیر زیادی نخواهد داشت.

این کارشناس در رابطه با سیگنال‌های لایحه بودجه ۱۴۰۰ برای بازار سهام گفت: دولت قصد دارد عدد بالایی از کسری بودجه را از بازار سهام تامین کند و با توجه خوش‌بینی‌ها در گشایش روابط دیپلماتیک تمایلات بازار سهام مثبت است و از طرفی دولت نیز به بازار سهام برای کسری بودجه نیاز دارد و اگر از خطا‌هایی که امسال انجام داد درس گرفته باشد، می‌توان انتظار داشت بازار سهام در سال آینده با رونقی نسبی همراه باشد.

همچنین این کارشناس در ادامه گفت: دارایی‌های دولت در بورس به صورت خالص به مردم عرضه نمی‌شود، برای مثال شرکتی که متعلق به دولت است و در بورس عرضه می‌شود و مردم سهام این شرکت را خریداری می‌کنند هنوز با همان شیوه دولتی و با مدیران دولتی اداره می‌شود و در ایران سهامداران حق تعیین مدیر عامل و تصمیم‌گیری کلان در سیاست شرکت را ندارند.

منبع: تجارت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->